Vår resa

1745 Electric startade 2019 som ett dotterbolag till PLS Energy systems med syfte att testa nya innovativa idéer.

2021 träffades Fredrik och Marcus. Fredrik är ingenjör med bakgrund inom förnybar energi och miljöbranschen. Marcus är en relationsbildande företagsledare som innovativt hittar nya vägar. Tillsammans byggde de en testanläggning i ett av Marcus bolag.

Av en tillfällighet utökades teamet året därpå med Jimmy. Jimmy kompletterade med bred erfarenhet av teknisk sälj samt kunskap inom marknadsföring och säljteknik.

Efter ett långt kvällsmöte var vi alla tre överens om att satsa på 1745 som ett säljbolag. Vi visste att våra gemensamma kunskaper verkligen skulle kunna göra skillnad inom energibranschen. Vi hade den bästa tekniken samt ett unikt kundfokus och kunderfarenhet. Vi visste redan från början att vi kunde skapa en resa som ingen annan kunde konkurrera med.

Med stabila ägare kunde vi sedan utforma ett väl genomarbetat och tryggt koncept. Den första oktober 2022 lanserades 1745 Electric officiellt för att bli en viktigt nyckelspelare inom den svenska energibranschen.

Vi tre som utgör grundteamet är överens: Att få arbeta med energilagring, solceller och andra energilösningar åt våra svenska företag är fantastiskt!

Nyfiken på företagsnamnet?
Namnet 1745 Electric har inspirerats av Alessandro Volta som uppfann det första elektrokemiska batteriet. Volta, som var fysiker, föddes i italienska Como 1745.

Kontakta oss